Skip to main content

ETTEN- LEUR – Op een schitterde locatie in Etten- Leur Zuid komen in september veertig ruime nieuwbouwappartementen in de verkoop. Luxe appartementen, voorzien van een royale buitenruimte, gelegen in een groene en monumentale omgeving. Adjunct directeur projectontwikkeling Sévérine Blok, van Nederlandse Bouw Unie (NBU), geeft een toelichting. 

“Een tijdloos gebouw, ingetogen chique waarbij wordt aangesloten bij het lijnenspel en kleurgebruik van de naastgelegen gebouwen”, waarbij Sévérine verwijst naar het monumentale Kloostergebouw ‘t Withof aan de Bisschopsmolenstraat. “Sinds begin 2021 is NBU eigenaar van deze grond. Hoewel het bestemmingsplan voor veertig appartementen al vastgesteld was, hebben we de tijd nodig gehad om dit mooie project te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in een vier lagen tellend appartementencomplex waarbij de woonoppervlaktes grofweg variëren van honderd tot tweehonderd vierkante meter. De entree bevindt zich aan de Bisschopsmolenstraat, zo ook de ingang van de halfverdiepte privé parkeergarage. Aan de straatzijde komen de meest ruime appartementen, dat geldt eveneens voor de toplaag, waar zeven penthouses met dakterras worden gerealiseerd”. Sévérine vervolgt: “De appartementen zijn georiënteerd op het Zuiden, en hebben allen een ruim balkon of dakterras. Het gebouw krijgt een verhoogd groen fundament dat bijdraagt aan de beleving met de omgeving. Winkels zijn op loopafstand, zo ook het Winkelhart van Etten- Leur. Verder is de ligging ideaal voor natuurliefhebbers en is de A58 gemakkelijk te bereiken”. Het appartementencomplex wordt vernoemd naar de eerste eigenaar van het perceel: Hendrik van den Broeck, schout van Etten, Leur en Sprundel. “En omdat we de hoogte ingaan krijgt het de toepasselijke naam ‘De Hoogschout”, vult Blok aan.

Begin juli opent de voorinschrijving: “Via de website, waarbij belangstellenden hun voorkeur voor een bouwnummer kunnen aangeven. In september gaat de officiële verkoop van start. Bij drie makelaars komen de appartementen in de verkoop: Heijblom Makelaardij uit Etten-Leur, Van der Sande Makelaars uit Breda en Storimans en Partners uit Breda”.

bron: Etten-Leurse Bode 

De_Hoogschout_voorzijde_rechts